Monokristallijne zonnepanelen

                 monocrystalline-zonnepaneel1.jpg       

                       

 Deze zonnepanelen onderscheiden zich door het ‘typerende’ uiterlijk. Ze zijn vaak (donker) zwart van kleur. De vorm van de zonnecellen is het meest herkenbare in zonnepanelen.  Het gemiddelde vermogen van deze panelen ligt rond de 270 WattPiek(er zijn zelfs al panelen van 315 WattPiek!). De efficiëntie van de panelen ligt tussen de 14% en 21% waardoor de prestaties en de stabiliteit ook erg hoog zijn. Kortom, dit zijn panelen voor de lange termijn. De prijs ligt wel iets hoger als de polykristallijne panelen maar dat krijgt u in de opbrengst weer terug. Bijvoorbeeld op kleinere daken wordt het aangeraden om monokristallijne panelen te nemen vanwege de hoge opbrengst.

                           

Polykristallijne zonnepanelen

           polycrystalline-zonnepaneel1.jpg

Dit zijn de welbekende vaak blauwe zonnepanelen. Het geheel is vaak iets lichter dan monokristallijne zonnepanelen. Het gemiddelde vermogen van deze panelen ligt iets lager dan de monokristallijne zonnepanelen. Reguliere polykristallijne zonnepanelen hebben een vermogen van 250 WattPiek. Als we prestatiegericht kijken naar deze soort panelen ligt het iets lager dan de monokristallijne panelen maar de stabiliteit is net zo hoog als dat van monokristallijne panelen. De efficiëntie van deze panelen ligt namelijk tussen de 13% en de 19%. Echter zijn deze panelen in de regel ook circa 10% goedkoper dan de monokristallijne panelen. De prijs/kwaliteit is dus vaak beter.

                           

Solar Frontier zonnepanelen

                             solar-frontier-cis1.jpg

Deze panelen zijn iets minder bekend dan de hierboven genoemde zonnepanelen. Echter doen deze niet onder voor kristallijne panelen. Weliswaar hebben deze panelen een lagere efficiëntie. De efficiëntie van de panelen ligt namelijk rond de 10% tot 15%. Maar de afweging om voor dunne film panelen (ook wel CIS/CIGS panelen genoemd) te kiezen komt vaak door de prijs. Het wordt afgeraden om dit voor een klein dak te gebruiken. Maar als u het maximale rendement wilt halen uit de panelen zeggen we ja tegen deze panelen! Diffuus licht wordt ook beter opgenomen door deze panelen en stabiliteit bij erg hoge temperaturen is ook beter dan de andere soorten panelen.

 • Clickfit zelfborende schroef
  Clickfit zelfborende schroef

  Zelfdraadsnijdende schroef 1003007 CLI ZELFBORENDE SCHROEF 4.2X16 CLICKFIT

  Draaddiameter: 4.3mm

  Materiaal: staal

  Lengte: 16mm

  Kopvorm: zeskant

  € 0,24
© 2013 - 2021 www.elektrospullen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel